Similo - StrašidlaSimilo - Strašidla
  • Nové
299 Kč
NeanderthalNeanderthal
  • Nové
799 Kč
GreenlandGreenland
  • Nové
679 Kč
Pax EmancipationPax Emancipation
  • Nové
879 Kč
Pax PamirPax Pamir
  • Nové
1 799 Kč
Kategorie
Z našeho blogu

Desková hra Na křídlech

Desková hra Na křídlech

Desková hra Na křídlech


Chcete mít svou voliéru plnou zajímavých ptáků? Právě to s hrou Na křídlech můžete mít. Graficky velmi krásně zpracovaná hra vás zabaví během dlouhých večerů. 

Kdo si zahraje?

Na krabici najdeme, že se jedná o hru určenou pro dva až pět hráčů od desíti let, což odpovídá, ale jen v případě, že už víte, jak se hra hraje. Samotná hra není příliš náročná, ale je poměrně těžké poprvé pochopit její princip. Možná vám bude stačit přečíst si několikrát pravidla hry, ovšem odporučuji podívat se na video, ve kterém mnohem lépe a rychleji pochopíte, jak se hra hraje.

Pro přátele nebo pro rodinu?

Všechny deskové hry se dají hrát jak s přáteli, tak i s rodinou, jen u některých zažijete více zábavy. Záleží na tom, jakému typu her dáváte přednost. V případě, že máte rádi hry, které mají rychlý spád a u kterých se budete válet smíchy, pak hra Na křídlech pravděpodobně nebude to pravé ořechové. Naopak tato hra je vhodná pro někoho, kdo má rád strategii. Vzhledem k tomu, že v této hře jde o to mít ve své voliéře vhodně vybrané ptáky tak, aby vám přinesli co nejvíce bonusů a bodů, jedná se spíše o rodinnou hru, neboť dokáže děti rozvíjet, ale to neznamená, že si jí nemůžete zahrát s přáteli.

To nejkrásnější ze hry

Obstarávat potravu, snášet vajíčka a umisťovat ptáky do voliéry je zábava, ale to nejkrásnější na celé hře je její grafika, protože je opravdu krásně zpracovaná. Karty, na kterých jsou namalování ptáci, jsou věrohodné. Voliéry, do kterých si ptáky umisťujete, jsou taky fajn, ale to nejkrásnější je kartónová ptačí budka, do které házíte kostky s potravou. I vajíčka, která snášíte, jsou kouzelné, malé figurky, ve tvaru vajíček, které mají různé barvy. Dohromady to působí dokonale.

Základní hra nebo rozšíření?

Základní hra je úplně dostačující, je v ní velký počet karet s ptáky. Tato hra má dvě rozšíření. Jedním z nich jsou Perutě Evropy, což je rozšíření, ve kterém najdete zejména nové karty ptáků. Výhodou je, že se jedná o ptáky z Evropy, takže většinu z nich byste měli znát. Navíc tito ptáci mají nové efekty, které jsou opravdu zajímavé a mohou zamíchat průběh hry. Dalším a mnohem zajímavějším rozšířením je Oceánie, která má kromě dalších karet ptáků také nové voliéry a nový druh potravy, kterým je nektar. Díky nektaru je hra mnohem zajímavější, protože nektarem můžete nahradit libovolnou potravu, která vám zrovna chybí. Pokud si pořídíte rozšíření Oceánie tak ze základní hry budete potřebovat jen pár věcí, jako například ptačí budku, destičku na úkoly nebo potravu, ale bohužel voliéry ze základní hry nebudete potřebovat. Obě rozšíření jsou graficky krásně zpracované tak jako základní hra a obě dokážou hru zpestřit.

Deskovou hru Na křídlech si oblíte už jen kvůli jejímu krásnému grafickému zpracování. Pravda je, že si ji nemusí zamilovat každý, ale pokud rádi při hře přemýšlíte a volíte vhodnou strategii, tak se vám může líbit.